Diskuse

Chilské pero Václava Klause

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Michaell

20. 4. 2011 14:35
A Vy nejste zřejmě o nic lepší.

Co Vám pane Korecký nepřijde normální,to většině zcela ano. Aby někdo mohl vidět prezidenta krást, to je samo o sobě něco velmi neobvyklého a proto se tím kdekdo zabývá. Přeci prezident reprezentuje náš stát v zahraničí a brát si pero bez dovolení, není dobrá vizitka. Tímto jeho trapným aktem jen ukázal, jakou společnost zastupuje.

Udělal nám ostudu!     

A navíc celou situaci banalizoval tím,že šlo o obyčejnou propisku,natož aby se omluvil.

0 0
možnosti

VLAKR

20. 4. 2011 12:36
Moje tři souvislosti

Souvislost 1 - to, co Václav Klaus předvedl, byla klasická ukázka "čórky". Chyběl snad jen komplic (třeba pan Jakl), kterému by pan prezident pero pod stolem nenápadně předal.

Souvislost 2 - když se vše provalilo, bylo ze strany pana prezidenta vrcholně trapné tvrdit, že se jednalo o obyčejnou propisku, proti čemuž se chilská strana vzápětí ohradila.

Souvislost 3 - na webu se obvykle celosvětovým hitem stávají právě takovéto "pitomosti", kdy se nějaká známá osoba utrpí trapnou nehodu nebo se ocitne v komické situaci. To nebyla žádná předem připravená "poprava", ale média a jejich diváci či čtenáři jsou už prostě takoví. 

A teď si tyto 3 souvislosti spojme v jeden celek. Obyvatelé České republiky by si zasloužili slušného standardního prezidenta, který by jim ve světě nedělal ostudu.

0 0
možnosti

MerylZ

20. 4. 2011 12:09
Co je hloupost?

Pane Korecký, vy si troufáte posuzovat, co je hloupé a co ne? Někomu může připadat hloupý právě ten váš devotní vlezdoprdelecký příspěvek a vaše bezmezná důvěra v našeho "hradního pána".

0 0
možnosti

petrph

20. 4. 2011 12:06
a co se vlastně stalo

Světový hit se z toho skutečně stal, ale pravě jen na úrovni těch Střepin (popřípadě Natočto či Stahovák).Celosvětově, přece i u nás   promítají šoty ze zahraničí, a koneckonců, stalo se to v Chile. Jinak se pro Klause ani pro naší republiku nic nezměnilo. Klaus nebude vyšetřován, ani nebude podávat demisi, ani se nemusí bát  o budoucí kariéru.V rakouských obchodech stejně,jako to bylo předtím, budou dál viset cedule Češi nekraďte, v pražských tramvajích varovat před zloději,  a naši vládní politici bájit o čistých rukou a vládě bojující proti korupci a zlodějině.

A pro cizí státy je pořád lepší pozvat komického staříka Klause,který ukradne leda propisku, než nějakého skutečného silného,světově  uznávaného cizího státníka, který by mohl svou přítomností mohl zvýšit riziko fundamentalismu, nahrát podporu extrémním skupinám, či i riziko útoku terorismu..

0 0
možnosti

Smrť

20. 4. 2011 11:55
Co má vrcholně trapná krádež pera...

... společného s rozumem a slušností?8-o

0 0
možnosti

JuditSeptuaginta

20. 4. 2011 11:46
Je fakt, že nešlo o krádež,

protože je běžné, že se na takovýchto akcích pera věnují. Nechápu ale, proč si o něj Klaus normálně neřekl, ale "nenápadně" si ho strčil do kapsy. Možná neumí španělsky a bylo mu trapné si o něj říkat přes tlumočníka. Rovněž nechápu, proč Klaus tvrdil, že nejde o pero, ale o propisku, když mluvčí kanceláře chillského prezidenta uvádí, že šlo o pero. Role prezidenta v Česku je značně omezená, jeho funkcí, kterou uvede každý žák osmé třídy, je reprezentace. Tady své úloze příliš nedostál. Je jedno, jestli ho chce zdiskreditovat pseudo-eko/euro/humanistická lobby, myslím, že se zdiskreditoval sám.

0 0
možnosti

Smrť

20. 4. 2011 11:55
Re: Je fakt, že nešlo o krádež,

R^

0 0
možnosti

huggo1

20. 4. 2011 11:43
Pérofilní prezident

"Václav Klaus poměrně nešťastně přemístil pěkné pero z krabičky do levé kapsy svého saka" - nádherně řečeno autore. Pěkné pero vyrobené z polodrahokamů v hodnotě několika desítek tisíc Kč se jako náhodou ocitlo v kapse saka pana prezidenta.

A že se z této pitomosti, jak tuto situaci nazýváte Vy, stal celosvětový hit? Tak to celému světu zakažte, aby používal selský mozek a vyhodnocoval to co vidí, pravým jménem. ;-D;-D;-D

Že jste vůbec zvedal péro a psal takovou primitivní obhajobu.

0 0
možnosti

lokomotiva44

20. 4. 2011 11:43
vtip?

To ma byt vtip ci pokrocila paranoia? Greenpeace zmanipulovala Klause aby si trapnym zpusobem vzal pero, ktere mu nepatrilo? Deti zeme a bankovni kruhy (to tez moc nechapu, kdy Klaus vyjadril nelibost nad bankeri, mozna snad kdysi nad CNB) donutili/podplatili miliony lidi aby se na to video na youtube koukli? Pokud to takovemu mnozstvi lidi pripada smesne ci nepatricne, tak to tak proste je, ac to tak nemusi pripadat kazdemu. Ostuda to nepochybne je a cim dal tim vetsi (viz. show Jaye Lena ci omyl slovenske TV Joj.

A na zaver -  udajne tim perem podepsal jakousi smlouvu ministr zahranici a nikoliv prezident, ktery ke stolu prisedl az po podpisu. Klaus na nej tedy nemel pravo ani teoreticky, jelikoz si ho obvykle nechava ten, ktery s nim nejaky dokument podepisuje.

0 0
možnosti

Tramp_007

20. 4. 2011 11:24
Ta ochota

omluvit u nekterych jedincu jakekoliv jednani je fascinujici. I kdyz pro mne nepochopitelna.

0 0
možnosti

hromobiti03

20. 4. 2011 11:24
Je to věru nešťastná událost

a je fakt, že prezident by se k tomu měl vyjádřit a vysvětlit to. Ovšem vlna nadšení, která se po této události zvedla, je opravdu k smíchu. Jasně že Klaus vadí mnoha lidem, nejede ve středním proudu a na vlně nadšení z EU a GO, jak se žádá. Ale právě proto by si měl na podobné exesy dávat pozor, tím totiž protivníkům vhání vodu na mlýn. A ti si to samozřejmě rádi vychutnají.

0 0
možnosti