Jan Korecký

Chilské pero Václava Klause

20. 04. 2011 11:13:00
Spousta světových médií přinesla článek na téma: "Český prezident krade pero v Chile". Video se objevilo na youtube.com a mělo sledovanost několika milionů lidí.

Pojďme se na tuto věc podívat trochu v souvislostech.

Souvislost 1 - braní/dávání pera není ničím neobvyklým

Souvislost 2 - Václav Klaus je po celém světě známým odpůrcem různých pseudo-eko/bio/humano/euro/socio názorů.

Souvislost 3 - Je zcela běžnou věcí, že "mocní", pakliže své protivníky nechtějí nebo nemohou umlčet z pozice moci (což vůči VK nelze aplikovat), tak se snaží odpůrce zdiskreditovat. Udělat z něj pomatence, podvodníka, vrtošivého staříka, nerozvážného mladíka, extremistu, apod...

A teď si tyto 3 souvislosti spojme v jeden celek.

Václav Klaus poměrně nešťastně přemístil pěkné pero z krabičky do levé kapsy svého saka. Uznávám - způsob, jakým to provedl nevypadal zrovna šťastně. Dokážu si představit, že nějaká Chilská obdoba našeho pořadu "Střepiny" či "168 hodin" by to v nějaké rekapitulaci uvedla jako "zajímavost na závěr".

Mě ale nepřijde normální, že se z takového (s prominutím) pitomosti stane celosvětový hit, kterému se věnují média v hlavních vysílacích časech a na titulních stranách snad ve všech zemích.

Mě to přijde jako pokus o společenskou popravu někoho, kdo si dovolil nesouhlasit s tvrdě placeným businessem v oblastech ekologie, zdravotnictví a bankovnictví na úkor prostých svobod všech lidí.

Pane prezidente - přeji Vám, aby lidská hloupost neporazila lidskou slušnost a rozum.

EDIT (po příspěvcích z první hodiny) - nikde tu nepíšu, že to bylo správné, že a jak si to pero vzal. Základní myšlenkou toho článku je, že ta věc byla podle mě zneužita k zesměšnění někoho, kdo si dovolil neplout s proudem. Staly se větší trapasy a nebyly tak medializovány.

Autor: Jan Korecký | karma: 21.23 | přečteno: 1611 ×
Poslední články autora